29.11.2022 | 02:11
Autor:
Kategorie:
Štítky:

Společně pro lepší mobilitu a výrobu baterií

Zástupci evropských institucí The Automotive Skills Alliance (ASA) a European Battery Alliance Academy (EBAA) plně podporovaných společností EIT InnoEnergy podepsali v Bruselu tzv. Memorandum of Understanding. Dokument se týká uzavření strategického partnerství, které posílí a poskytne další dovednosti současnému odvětví mobility a výroby baterií tak, aby podmínky lépe odpovídaly rostoucím požadavkům obou hospodářských sektorů.

Očekává se, že samotný dodavatelský řetězec v oblasti výroby bateriových článků bude do roku 2025 kvůli stále se zrychlující energetické transformaci vyžadovat až čtyři miliony pracovních míst. Dalších 800 000 zaměstnanců bude muset absolvovat dodatečná školení, aby mohla být saturována stále se zvyšující poptávka. Spolupráce a koordinovaný přístup jsou nezbytné k zajištění, aby Evropa převzala v tomto ohledu vedoucí úlohu.

Memorandum připojí ASA, rozsáhlou partnerskou platformu v ekosystému automobilové mobility na agendu European Skills Agenda Pact for Skills a EBAA, platformy pro průmysl se zaměřením na zavádění školicích kurzů založených na dovednosti a potřeby odvětví ve spolupráci s odborníky na školení v každé zemi Evropského hospodářského prostoru. Na základě této spolupráce vznikne jednotný celoevropský rámec, který umožní zvyšování kvalifikace a rekvalifikaci pracovní síly v automobilovém průmyslu v celém odvětví mobility a hodnotového řetězce baterií. Poskytne současně nezávislou platformu pro usnadnění kontaktů mezi průmyslem, poskytovateli vzdělávání, regiony, politickými představiteli a dalšími relevantními zúčastněnými stranami s cílem urychlit zelenou a digitální transformaci.

Oana Penu komentuje za EBAA: „Tato spolupráce dodá rychle rostoucímu evropskému hodnotovému řetězci v oblasti výroby baterií tolik potřebnou přidanou podporu, kterou potřebuje ke svému úspěchu. Proto je tato dohoda dnes tak důležitá! Náš aktivní přístup povede k potřebnému vzdělávání a školení, abychom zajistili, že našim pracovníkům poskytneme dovednosti potřebné ke zvládnutí rostoucí poptávky po naší energetické transformaci. ASA významně přispěje k tomuto poslání a umožní nám urychlit rozvoj našeho evropského odvětví mobility.

Jakub Stolfa, president ASA, dodává: „Úspěšná transformace ekosystému automobilové mobility směrem k elektrifikaci vyžaduje masivní a koordinovanou podporu zvyšování kvalifikace a rekvalifikace evropské pracovní síly v rámci rostoucího evropského hodnotového řetězce výroby baterií. Spolupráce Automotive Skills Alliance a European Battery Alliance Academy je velkým a důležitým krokem vpřed k řešení kvalifikačních potřeb a nedostatků a ke spojení školicích příležitostí s podporou rozvíjejícího se evropského průmyslu baterií. Jsme připraveni společně přinést hmatatelné výsledky pokrývající celý ekosystém prostřednictvím tohoto strategického partnerství, od průmyslových partnerů, poskytovatelů vzdělávání a odborné přípravy až po regiony po celé Evropě.*

Foto archiv

Napsat komentář

Napsat komentář

deník / newsletter

Odesláním souhlasíte se zpracováním osobních údajů za účelem zasílání obchodních sdělení.
Copyright © 2024 Profi Press s.r.o.
crossmenuchevron-down